CONTINGUTS
PER A ALUMNAT
BIBLIOGRAFIA

Bibliografia  –  Sitografia  –  Blogs  –  Vídeos  –  Documents   – Normativa

Bibliografia

ARQUITECTIVES. Escola i Paisatge a Mallorca. Guia didàctica per a la interpretació dels paisatges de l’illa. Consell de Mallorca: Departament de Territori [en línia]

més infromació

COMADIRA, Narcís; JUAN, Jose Luis; COLINAS, Antonio. Oliveres Mil·lenàries de Mallorca. Palma, Akha edicions, 2013.

ESTARELLAS, Andreu. «Olivos y almazaras de Mallorca». A: MASCARÓ PASARIUS, Josep. Historia de Mallorca (vol. IV). Palma: Ed. Mascaró Pasarius, 1971, p.139-192.

MAYOL, Joan. El llibre de l’oli. Pollença: Ed. El Gall, 2013. 

MARTORELL, Antoni; CERDÀ, Mateu; VILANOVA, Bartomeu. «La tafona Mallorquina». A: Narria. p.48-51.

més informació

MONLAU, José. «Del aceite. De la recolección de la aceituna. De la conservación de las aceitunas antes de molerlas. De los caracteres del aceite común. De los procedimientos antiguos para la extracción del aceite. De los motivos ordinarios del aceite. De la molienda de las aceitunas». Museo Balear de Historia y Literatura, Ciencias y Artes, año I, tomo I (1875), 1a època. Palma: P.J. Gelabert, 1875, p. 519-589.

MONLAU, José. «Del aceite. De las prensas. De la extracción del aceite». Museo Balear de Historia y Literatura, Ciencias y Artes, año II, tomo II (1r semestre 1876), 1a època. Palma: P.J. Gelabert, 1876.

MONLAU, José. «Del aceite. De la clarificación del aceite». Museo Balear de Historia y Literatura, Ciencias y Artes, año II, tomo III (2n semestre 1876), 1a època. Palma: P.J.
Gelabert, 1876.

MONLAU, José. Tratado de olivicultura o del cultivo del olivo y de la obtención de aceite. Palma: Establecimiento tipográfico de Pedro J. Gelabert, 1877.

Oli de Mallorca. Guia de tast de l’Oli de Mallorca [en línia]

més informació

POL LLOMPART, Josep Lluís. «L’oli a Mallorca: collides i tafones» A: La serra de tramuntana natura i cultura. Palma: Editorial, 1998, p. 99-104.

REYNÉS, A. La construcció de pedra en sec a Mallorca (1a ed.). Mallorca: Consell Insular de Mallorca, 1994.

RINCÓN GARCÍA, Wilfredo. «El Olivo en el arte español». A: I Congreso de cultura del olivo. p. 73-97 [en línia]

més informació

SERRANO, Aina; Florit, Jerònia [et al.] «Les tafones de Mallorca. Estat de la qüestió».

A: IV Congrés Internacional de Molinologia. Mallorca 1, 2 i 3 de maig de 2003 (vol.II)

Palma: Consell de Mallorca. Departament de Medi Ambient i Natura, 2005 (p. 11-28).

SERRANO, Aina i ALBERT, David. L’oli a Mallorca: del passat al present. Palma: Departament de Medi Ambient, Consell de Mallorca, 2008.

més informació

SERRANO, Aina. «La restauració de la tafona de Can Xoroi a Fornalutx». A: IV Jornades d’estudis històrics de Sóller, Ajuntament de Sóller, 2010. p. 383-396.

Sitografia

Aceite de oliva [en línia] [Data de consulta: desembre 2020]

més informació

Denominació Origen Oli de Mallorca [en línia] [Data de consulta: novembre 2020]

més informació 

Esencia de Olivo: cultura del Aceite de oliva virgen extra [en línia] [Data de consulta: desembre 2020].

més informació

Illes Balears Qualitat [en línia] [Data de consulta: novembre 2020]

més informació

Iniciativa de custòdia del territori de les Illes Balears [en línia] [Data de consulta: desembre 2020]

més informació

Oli d’Oliva Extra Verge Mallorca. Monnaber Nou [en línia] [Data de consulta: desembre 2020].

més informació

Olicat. Recollida d’olis usats [en línia] [Data de consulta: desembre 2020]

més informació

Xarxa Natura a les Illes Balears [en línia] [Data de consulta: desembre 2020]

més informació

Blogs

CAPELLÀ, Margalida. L’olivera, patrimoni natural i cultural [en línia]. El Fil de les Clàssiques. (21 maig 2018). [Consulta: novembre 2020].

més informació

ELIAS, Joan Ignasi. L’olivera (I) [en línia]. Agricultura de Catalunya. (25 novembre 2018). [Consulta: novembre 2020].

més informació

ELIAS, Joan Ignasi. L’olivera (II) [en línia]. Agricultura de Catalunya. (9 desembre 2018). [Consulta: novembre 2020].

més informació

Origen e historia del aceite de oliva [en línia]. AljaOliva. Jardín del Aceite. (febrer 2020). [Consulta: novembre 2020].

més informació

Olivera, símbol del Mediterrani [en línia]. Espores. La veu del botànic. (29 octubre 2012). [Consulta: novembre 2020].

més informació

Vídeos

Denominació d’Origen Oli de Mallorca. (14 de desembre de 2014). IB3 TV Oliva de Mallorca

Denominació d’Origen Oli de Mallorca. (9 de desembre de 2020). Oli de Mallorca – Elaboració

Denominació d’Origen Oli de Mallorca. (30 de novembre de 2020). Oli de Mallorca – Collita

IB3 Televisió. (30 de gener de 2020). L’oli, or de Mallorca

Petjades del passat. (28 d’agost de 2011). La tafona de Planícia

Documents

MANUAL CONSERVACIÓ HABITATS AGRARIS- XARXA NATURA 2000

 més informació

Tafones. Consell de Mallorca: Departament de Cultura, Patrimoni i Política Lingüística. [en línia] 

més informació

Oli de Mallorca. L’art de la natura. Oleoturisme a Mallorca. [en línia]

més informació

«Els arbres singulars de les Illes Balears» A: Llibre blanc de protecció d’espècies. p. 109-142. Govern de les Illes Balears: Conselleria de Medi Ambient. [en línia]

més informació

Normativa

Ordre del conseller d’Agricultura, Medi Ambient i Territori de 7 d’agost de 2013 per la qual es concedeix la protecció nacional transitòria a la Denominació d’Origen Protegida Oliva de Mallorca / Oliva Mallorquina / Aceituna de Mallorca / Aceituna Mallorquina i es regula el Consell Regulador de la Denominació d’Origen Protegida Oliva Mallorquina.

més informació

Ordre del Conseller d’Agricultura i Pesca de 31 d’octubre de 2002, per la que s’aprova, amb el caràcter transitori establert a l’article 5.5 del Reglament (CEE) 2081/1992, el Reglament de la Denominació d’Origen “Oli de Mallorca”.

més informació